Facebook icoon
Download hier uw referentieblad

Hybride velden

De wens van elke sporter is een vlak en bespeelbaar veld. Kies je dan voor een traditioneel grasveld of kunstgras? Voor beide opties zijn vele voor- en nadelen te benoemen. De mooiste optie zou de spelkwaliteiten van een natuurlijke grasmat met de speelgarantie van kunstgras combineren. Dat kan met hybride velden van XtremeGrass!

Wat houdt hybride in?

Hybride gras is visueel een normaal natuurgrasveld. Maar schijn bedriegt. Dit snel ontwaterende stabiele en vlakke veld is tot wel 800 uur per jaar te gebruiken en na een rustperiode van 6 tot 8 weken is het veld weer net als bij oplevering groen met gras. Tevens is het XtremeGrass 100% recyclebaar doordat het geweven product gemaakt is puur van Polyethylene componenten.

Feitelijk is een hybride XtremeGrass mat niets anders dan een geweven kunstgras systeem waarin een natuurlijke grasmat groeit. De hybride velden van XtremeGrass kunnen – afhankelijk van de plaatselijke bodemopbouw – op de bestaande ondergrond worden gerealiseerd. Hierdoor hoef je de bestaande bodem niet af te graven en bespaart dit grote hoeveelheden zand.

XtremeGrass is een geweven kunstgras systeem met een percentage kunstgrasvezels van slechts ca. 8% in vergelijking met een ‘normaal’ kunstgrasveld. Nadat XtremeGrass is geïnstalleerd op de ondergrond wordt de natuurlijke graslaag aangebracht, een sportgras mengsel dat is afgestemd op regionale omstandigheden. Doordat de vezels bij XtremeGrass in de mat worden geweven zitten ze vast vergrendeld in de backing. Tevens blijven ze hierdoor altijd rechtop staan en groeit het natuurlijke gras goed tussen de vezels door. De wortels van het natuurlijke gras groeien door de geweven backing door in de ondergrond.

Zelfs in natte weersomstandigheden zullen de spelers minder snel uitglijden, omdat het speeloppervlak op geen enkel moment zijn stabiliteit verliest.  Het overtollig regenwater wordt vlotter afgevoerd dankzij de verticaal geweven kunstvezels. Bij sneeuw kun je echter niet het veld betreden net zoals op een natuurveld. Tevens is het ook niet toegestaan om de sneeuw te verwijderen van het veld.

De hybride velden worden gebruikt voor de sporten voetbal, rugby, American football en voor multisport.

Onderhoud

Het onderhoud van hybride velden is vergelijkbaar met dat van een natuurlijke grasvelden, met deze verschillen:

  • Aanzienlijk minder speelschade => vrijwel geen handmatig herstel van de mat
  • Sterk verankerd, egaal veld => minder of niet bezanden, rollen en slepen
  • Vlotter herstel van het natuurlijke gras => geld-, tijd- en energiebesparing

Het hybride XtremeGrass kan zowel op het gehele veld geïnstalleerd worden dan wel alleen op de lokaties van een veld die het zwaarst belast worden. XtremeGrass kan tevens als gereed product in de vorm van graszoden geleverd worden.

 

Kijk voor een mooi project op:

http://www.sallandseunited.nl/project/hybride-voetbalvelden-sportpark-de-veldkant/