Facebook icoon
Download het productblad

Onderhoud

Alleen met de aanleg van een kwalitatief hoogwaardig kunstgrasveld zijn we er niet. Ook onderhoud is essentieel voor een duurzame performance. Kunstgras is een onderhoudsvriendelijk product, maar zeker niet onderhoudsvrij.

Onderhoud = behoud.

De huidige velden worden intensief bespeeld en moeten het gehele jaar door intensief gebruik doorstaan. Daarnaast is het kunstgras gevoelig voor vervuiling. Blad, zwerfvuil, algen en mossen kunnen gladheid en problemen met de waterdoorlatendheid veroorzaken. Het juiste onderhoud is daarom een ‘must’ om uw kunstgras sportvelden op het hoogste niveau te laten presteren en in optimale staat te houden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen groot, specialistisch onderhoud, periodiek onderhoud en dagelijks onderhoud. Als alle typen onderhoud en werkzaamheden structureel en nauwkeurig worden uitgevoerd, beïnvloedt dit de performance en levensduur van de velden in positieve zin, want onderhoud = behoud!

De volgende onderhoudswerkzaamheden zijn essentieel voor een duurzame performance van een kunstgrasveld. De onderhoudskalender geeft weer hoe en wanneer deze werkzaamheden uitgevoerd dienen te worden:

  1. Verwijderen zwerfvuil;
  2. Verwijderen kauwgom;
  3. Verwijderen blad;
  4. Borstelen;
  5. Onkruidbestrijding;
  6. Algenbestrijding;
  7. Specialistisch onderhoud;
  8. Controle naden;
  9. Plaatselijk bijvullen.

Specialistisch onderhoud

Het grote, specialistische onderhoud wordt normaliter 1 keer per jaar uitgevoerd. Tijdens dit onderhoud wordt het veld grondig geïnspecteerd door gespecialiseerd personeel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van specialistische machines. Er wordt begonnen met de inspectie van de naden en belijning van de velden. Losgeraakte delen worden hersteld. Rondom het veld wordt het onkruid verwijderd. Ook het hekwerk en de attributen op het veld worden gecontroleerd en daar waar nodig hersteld. Met een onderhoudsmachine wordt het vuil van het veld verwijderd. Vervolgens wordt de infill losgemaakt. Tijdens dit proces wordt ook een deel van de algen en mos verwijderd. Tot slot wordt het veld indien nodig weer bijgestrooid en opgeborsteld zodat het veld weer zijn sporttechnische eigenschappen terug krijgt.

Voor verdere gegevens download het productblad.